NOTA DE PREMSA

El 28è Festival de MÚsica Popular i Tradicional Catalana de la Granadella se celebrarà del 20 al 22 d’agost amb més concerts respecte a la passada ediciÓ

Es recuperen les activitats impulsades pel teixit associatiu del municipi:
la Cursa de les Pedretes, la Cursa de la Cordera, el Concurs de Bitlles i la Fira de productes artesanals.

La Granadella els dies 20 a 22 d’agost de 2021 serà la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 28a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana.
Aquest esdeveniment és organitzat per l’Ajuntament de la Granadella i se celebra el quart cap de setmana d’agost. Les actuacions són a l’aire lliure a la Plaça de la Vila amb aforament limitat i es prendran mesures de seguretat adaptades a la Covid. Totes les activitats i concerts són gratuïts.

Actuacions musicals
Les actuacions musicals aquest any inclouran més concerts respecte a la passada edició. Començaran el divendres 20 d’agost a les 22,30 h amb havaneres del grup l’Espingari; dissabte al migdia a les 13.00 h hi haurà l’actuació d’Electrogralla, mescla de música d’arrel i actual, i transformació sonora; a la tarda a les 18.30 h hi haurà l’espectacle familiar: De poetes, cançonetes; i al vespre a les 22.30 h cançons populars i de taverna amb Julivert; diumenge al matí hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània; a la tarda a les 18.30 h cançons i romanços amb Jaume Arnella i Rafel Salla; i diumenge a les 20 h hi haurà l’actuació “25 anys composant entre violins i dones” amb Les Violines.

Activitats complementàries
En aquesta edició es recupera les activitats impulsades pel teixit associatiu del municipi:la Cursa de les Pedretes el dissabte a les 11.30 h; la Cursa de la Cordera el dissabte a les 17.30 h, amb pòdium femení i masculí; diumenge a les 10.00 h el XVI Concurs de Bitlles Vila de la Granadella; i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.
Divendres a les 19.00 h es faràuna presentació de Mengem Garrigues juntamb un tastet de productes a l’Antic Dipòsit, davant el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya; i divendres i dissabtehi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella.
Amb els anys el Festival deMúsica Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.